Hisatsugu Takamatsu je rođen 10. marta 1887 u gradu Akashiu, u Hyogo okrugu. Kasnije je promenio ime u Toshitsugu, zadržavši isti zapis, ali se čitao drugačije. Otac mu se zvao Yosaburo i bio je vlasnik fabrike šibica u Kobeu. Takamatsu je najviše vremena provodio sa babom i dedom.

Njegov deda, Toda Shinryuken Masamitsu, je bio kiropraktičar u bolnici u Kobeu, a imao je i svoju školu borilačkih veština i bio je soke (nastavljač tradicije) Shinden Fudo ryu stila. Iako je njegova porodica je pripadala samurajskom staležu, njegovi preci su bili nindže. U to vreme to je bila strogo čuvana tajna, a otkrivena je nakon Takamatsuove smrti. Takamatsuov deda je ujedno bio i poslednji naslednik ninjutsu tradicije Toda porodice.

Po želji njegovog oca, Takamatsu je sa 9 godina započeo obuku u dedinoj Shinden Fudo ryu školi i sa 13 godina je stekao svoje majstorsko zvanje i titulu sokea. Želeo je da Takamatsu ojača i bude primljen u vojsku.

Nakon što ga je podučio Shinden Fudo ryu stilu, Toda ga je podučio Koto ryu, Gyokko ryu, Kumogakure ryu i Togakure ryu stilovima. Ipak, Takamatsu tada nije bio mnogo zainteresovan za ninjutsu. U međuvremenu je upoznao Mizutu Yoshitarua, majstora Takagi Yoshin ryu stila i postao njegov učenik, a sa 17 godina je postao soke i ove škole. U to vreme, učitelji borilačkih veština su (namerno) prerano neke učenike proglašavali sokeom, da bi ih podstakli da se više trude. Taj običaj se zvao sakizuke.

Seniori:

Utorak: 20:30 – 22:00

Četvrtak: 20:30 – 22:00

Pioniri:

Utorak: 19:45 -20:45

Četvrtak: 19:45 – 20:45

Hotel Šumadija, Banovo Brdo, Šumadijski Trg 8, Beograd

Parking je obezbeđen za sve članove kluba, besplatno. Prednost imaju godišnje članarine!

Vikend trening:

Poslednjeg vikenda u mesecu održavaće se mini-seminar na različitim mestima u trajanju nekoliko časova. Mesto i preciznije vremenske odrednice će biti naknadno izrečene.

Masaaki Hatsumi rodjen je u Nodi, severnom delu Tokija u Japanu, 2. decembra 1931. godine.

Od polaska u školu, bavio se brojnim sportovima, posebno fudbalom (bio je kapiten školskog tima), a naročito je bio zainteresovan za borilačke veštine - trenirao je džudo, karate, aikido, kobudo. Kada je stekao majstorsko zvanje u džudou, počeo je da podučava stacionirane američke vojnike.
Na Meiji univerzitetu u Tokiju, doktorirao je japansku dramu, a paralelno je završio i jednu vrstu osteopatske škole seikotsu tehnike, drevne japanske medicine.

Sa 26 godina upoznao je Takamatsua Toshitsugua, poznatog po ratničkom imenu "Mongolski tigar", iskusnog majstora ninjutsua. Postao je njegov učenik i narednih 15 godina je putovao na ostrvo Honshu, da trenira kod njega.
Pred smrt 1972. godine, Takamatsu sensei je proglasio Hatsumija sokeom 9 tradicionalnih škola, kojima ga je podučavao proteklih 15 godina.

Kao dodatak gornjim pravilima, utvrđen je minimalni broj pravila koji omogućava bezbedno i komforno funkcionisanje kluba:

1. Bezbednost svih članova kluba je uvek na prvom mestu.

2. Međusobno poštovanje svih članova je apsolutna obaveza.

3. Članovi su u obavezi da prijave hronična oboljenja, a naročito psihičkog karaktera.

4. Licima sa kriminalnim dosijeom nije dozvoljeno članstvo u našem klubu (izuzetak mogu jedino predstavljati politički zatvorenici).

5. Nepoštovanje gornjih pravila automatski dovodi do trajne suspenzije članstva.

6. Uplata svih vrsta članarina se vrši na prvom nepromotivnom treningu.

7. Mesto održavanja treninga se priprema od strane svih članova kluba (bezbednost, čistota, funkcionalnost, priprema rekvizita, odlaganje opreme...)

Potkategorije